Acest chec tigru este mult mai usor de facut decat ti-ai putea imagina. Aluatul de chec se imparte in doua, o parte avand cacao. Urmeaza reteta de chec si prepara-l si tu.
1. Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine.
2. Se inglobeaza pe rand ouale ( intregi).
3. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte. So obtine un aluat mai gros decat al unui chec obisnuit
4. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti restul de lapte plus cele doua linguri de cacao, si desigur se mixeaza (partea care contine cacao evident).
5. Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina facem urmatoarea combinatie: in centrul formei incepem sa punem cate o lingura de aluat galben, o lingura din celalalt, treaba e sa puneti una peste alta nu pe langa si incercati sa pastrati centrul.
6. Se coace timp de 50 min. Eu l-am pus in cuptorul incins la 175 de grade si am stat 1 ora si 20 de min, dupa primele 30-40 de min se maronise si a trebuit sa-l invelesc in folie de aluminiu, ca sa nu se carbonizeze deasupra. Nu scoateti checul imediat din forma , lasati-l cam 30 min sa se raceasca.
Pofta buna! Reteta Chec tigru a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro A
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii