Chec tigru

Acest chec tigru este mult mai usor de facut decat ti-ai putea imagina. Aluatul de chec se imparte in doua, o parte avand cacao. Urmeaza reteta de chec si prepara-l si tu.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec tigru

Ingrediente

  • 250 gr unt ( margarina)
  • 250 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml lapte
  • 2 linguri cacao.

Mod de preparare

1. Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine.

2. Se inglobeaza pe rand ouale ( intregi).

3. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se inglobeaza si ea in aluat, alternand cu 50 ml lapte. So obtine un aluat mai gros decat al unui chec obisnuit

4. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti restul de lapte plus cele doua linguri de cacao, si desigur se mixeaza (partea care contine cacao evident).

5. Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina facem urmatoarea combinatie: in centrul formei incepem sa punem cate o lingura de aluat galben, o lingura din celalalt, treaba e sa puneti una peste alta nu pe langa si incercati sa pastrati centrul.

6. Se coace timp de 50 min. Eu l-am pus in cuptorul incins la 175 de grade si am stat 1 ora si 20 de min, dupa primele 30-40 de min se maronise si a trebuit sa-l invelesc in folie de aluminiu, ca sa nu se carbonizeze deasupra. Nu scoateti checul imediat din forma , lasati-l cam 30 min sa se raceasca.


Pofta buna! Reteta Chec tigru a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro A

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Rascovi marinati
3
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Cozonac cu nuca
Bucataras.RO

Cozonac cu nuca

  Cozonaci pufosi si aromati facuti cu dragoste :)  

Cozonac cu nuca
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet