Chec zebra

Reteta de chec zebra este usor de preparat. Aceasta reteta de chec este foarte aspectuoasa si pufoasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec zebra

Ingrediente

  • 13 albusuri
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 230 g zahar
  • 1 plic praf de copt(8g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • glazura
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin.
Impartim compozitia in doua in una punem cacaoa si in alta esenta cu plicul de zahar vanilat si le amestecam pe fiecare separat.
Pregatim o tava cu inel detasabil,eu am tapetat-o cu folie de aluminiu pentru ca inelul la tava s-a cam largit ,dar daca tava voastra nu curge nu e nevoie sa puneti folie o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina.Dupa adaugam in tava 2 linguri compozitie alba-2 cacao si continuam asa pana terminam compozitia dar din cand in cand mai miscam tava sa se aseze bine. .Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam se raceasca putin in tava si ii adaugam glazura din ciocolata topita pe baie de aburi.

''un mixer philips ar fi foarte util in bucataria mea as prepara prajiturile mai rapid si fara multa munca''


Dam 1 ora la rece si dupa putem servi checul zebra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori