Checul zebra cu nuci este delicios! Efectul marmorat este deosebit iar nucile ii ofera o aroma perfecta acestui chec pufos.
Se bat 2 oua intregi cu 1 cana de zahar si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam 1 cana de ulei, praful de copt si 1 cana de lapte.
Dupa ce compozitia devine omogena se adauga 1 cana de faina si se amesteca incat sa rezulte un aluat ca pentru chec.
In compozitia rezultata adaugam samburii de nuca.
Impartim compozitia in doua si una o amestecam cu o lingura de cacao.
Pregatim o tava rotunda unsa cu ulei si punem cate doua linguri din compozitia alba si doua din cea cu cacao, tot timpul in mijlocul tavii, fara sa intindem aluatul.
Se baga la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul cu scobitoare si cand este gata se pudreaza cu zahar.
Checul zebra cu nuci se serveste atat cald cat si rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii