Deliciu cu miere

Se amesteca faina cu praful de copt, nucsoara si scortisoara. Se bate oul ca pentru ompleta si se amesteca cu uleiul si laptele, apoi se adauga mierea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana miere
  • 3 cani faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
  • 1/4 lingura nucsoara macinata
  • 2 cani lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana fructe confiate sau stafide si rahat
  • Pentru glazura: 100 g ciocolata de menaj
  • 1 nuca de unt
  • 50 g migdale pentru decor

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt, nucsoara si scortisoara.

Se bate oul ca pentru ompleta si se amesteca cu uleiul si laptele, apoi se adauga mierea.

Se amesteca bine si se toarna compozitia peste amestecul de faina.

Se mixeaza pana se omogenizeaza totul. Se adauga fructele confiate amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se toarna compozitia in tavile unse si tapetate si se coace la foc mic circa 50 de minute.

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga untul si se freaca bine pentru a se omogeniza.

Se pun checurile pe un gratar si se glazureaza cu ciocolata calda si se orneaza cu migdale curatate.
Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori