Floare aromata

Se bate spuma untul cu zaharul, esenta, coaja de portocala si sarea pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile. Se amesteca faina cu pra

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 125 ml lapte
  • pesmet
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Se bate spuma untul cu zaharul, esenta, coaja de portocala si sarea pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile.

Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie alternativ cate o faina si o lingura de lapte.

Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in aluat amestecand usor cu o lingura de lemn de jos in sus.

Se toarna aluatul intr-o forma cu gaura la mijloc, unsa si tapetata cu pesmet.

Se coace in cuptorul bine incins, la foc mic circa o ora iar apoi se scoate si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma.

Se desprinde cu grija de marginile formei si se rastoarna.
Se pudreaza cu zahar si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc