Guguluf cu frisca

Guguluf cu frisca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Guguluf cu frisca

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 130 gr faina
  • 50 ml ulei
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • un plic de pudding caramel de la D. Oetker
  • o cescuta de lapte
  • frisca si cacao pentru ornat

Mod de preparare

Ouale le-am separat...albusurile le-am batut spuma cu zaharul pudra, ca la bezea..iar galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si esenta de rom. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt si la final am incorporat si spuma de albusuri. Am turnat compozitia in forma de guguluf tapetata cu unt si faina.

Intr-un bol am pus puddingul si am dizolvat cu laptele, treptat. Dupa care am turnat si acesta peste compozitia din forma. Am dat totul la cuptor pentru vreo 20 minute, cred (faceti mai bine testul cu scobitoarea.).

Cand a fost gata copt... si frumos mirositor in casa... l-am scos si l-am lasat la racit pe un gratar.

Apoi l-am uns cu frisca si am presarat niste cacao...


Guguluf cu frisca se serveste la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc