Guguluful marmorat este este un chec delicios ce poate fi servit ca si gustare sau desert. Batem untul spuma. Separam ouale.
Guguluful marmorat este este un chec delicios ce poate fi servit ca si gustare sau desert. Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile le mixam cu restul de zahar. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt si galbenus. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si incorporam cu grija. Aluatul se imparte in trei. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si calduta, dar nu fierbinte o adaugam intr-o treime de aluat. In ce-a de-a doua treime adaugam nucile macinate si frisca. In ultima parte a aluatului adaugam lichiorul de portocale. Ungem si tapetam o forma de guguluf. Turnam in forma mai intai aluatul cu nuca,apoi cel cu ciocolata si la sfarsit cel cu lichior. Nivelam si coacem aluatul pana se rumeneste frumos deasupra, iar scobitoarea iese curata. Scoatem guguluful din cuptor si lasam 10 minute la racit in forma. Rasturnam apoi pe un gratar si lasam sa se raceasca total.
Guguluful marmorat pudram cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii