Guguluful marmorat este este un chec delicios ce poate fi servit ca si gustare sau desert. Batem untul spuma. Separam ouale.
Guguluful marmorat este este un chec delicios ce poate fi servit ca si gustare sau desert. Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile le mixam cu restul de zahar. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt si galbenus. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si incorporam cu grija. Aluatul se imparte in trei. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si calduta, dar nu fierbinte o adaugam intr-o treime de aluat. In ce-a de-a doua treime adaugam nucile macinate si frisca. In ultima parte a aluatului adaugam lichiorul de portocale. Ungem si tapetam o forma de guguluf. Turnam in forma mai intai aluatul cu nuca,apoi cel cu ciocolata si la sfarsit cel cu lichior. Nivelam si coacem aluatul pana se rumeneste frumos deasupra, iar scobitoarea iese curata. Scoatem guguluful din cuptor si lasam 10 minute la racit in forma. Rasturnam apoi pe un gratar si lasam sa se raceasca total.
Guguluful marmorat pudram cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii