Guguluful marmorat este este un chec delicios ce poate fi servit ca si gustare sau desert. Batem untul spuma. Separam ouale.
Guguluful marmorat este este un chec delicios ce poate fi servit ca si gustare sau desert. Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile le mixam cu restul de zahar. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt si galbenus. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si incorporam cu grija. Aluatul se imparte in trei. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si calduta, dar nu fierbinte o adaugam intr-o treime de aluat. In ce-a de-a doua treime adaugam nucile macinate si frisca. In ultima parte a aluatului adaugam lichiorul de portocale. Ungem si tapetam o forma de guguluf. Turnam in forma mai intai aluatul cu nuca,apoi cel cu ciocolata si la sfarsit cel cu lichior. Nivelam si coacem aluatul pana se rumeneste frumos deasupra, iar scobitoarea iese curata. Scoatem guguluful din cuptor si lasam 10 minute la racit in forma. Rasturnam apoi pe un gratar si lasam sa se raceasca total.
Guguluful marmorat pudram cu zahar pudra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii