Madeleinele sunt un desert frantuzesc, delicat si pufos, cu forma specifica de scoica. Precum forma lor delicata, prajiturelele vanilate au un gust inconfundabil.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adauga faina amestecata cu praful de copt si mai mixeaza. Adauga untul topit si mai mixeaza 2 minute. In acest moment poti sa adaugi aluatului de madeleines diferite fructe daca doresti, extract de vanilie sau cacao. Daca doresti sa adaugi cacao in aluat pune de la inceput doar 90 de grame de faina, si adauga 10 grame de cacao.
Adauga aluatul in forma speciala de madeleine, adaugand 2/3 de aluat in fiecare loc. Lasa prajiturile la cuptor pana cand partea de deasupra este aurie si se ridica singura daca o apesi (8-10 minute).
Madeleinele vanilate se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se pot servi cu zahar praf sau cu cacao amestecata cu zahar.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeDragii mei, astazi vreau sa va arat cum sa faceti eclere pas cu pas. Am primit multe mesaje in care am fost rugata sa postez...
Eclere pas cu pas (reteta video)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii