Muffins rapide cu lapte batut

Intr-un vas se pune faina, zaharul, praful de copt, si bicarbonatul si se amesteca. In alt vas se bat cele 2 oua bine, si apoi se adauga laptele batu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Muffins rapide cu lapte batut

Ingrediente

  • 2 1/2 cani (sau cups) faina
  • 1 1/2 lingurite praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3/4 cana (cups) zahar
  • 2 oua
  • 1 cana (cup) lapte batut (buttermilk)
  • 125 ml ulei
  • 1 1/2 cani (cups) afine (proaspete sau congelate)

Mod de preparare

Intr-un vas se pune faina, zaharul, praful de copt, si bicarbonatul si se amesteca. In alt vas se bat cele 2 oua bine, si apoi se adauga laptele batut si uleiul si se amesteca. Se adauga ingredientele lichide la amestecul cu faina (atentie: este important sa nu se amestece prea mult deoarece muffinsurile pot deveni tari).

Se adauga afinele pudrate cu faina. Se pune compozitia in tava de muffins. Se pun la 400 grade F pentru 15-20 minute. Eu le-am pus la 390 F pentru 22-23 minute pe gratarul din mijloc al cuptorului. Ies 12 muffins marime standard. Eu le-am facut cu afine, stafide, nuci, bucati de ciocolata.


Sunt ideale cu o cafea sau cu o ceasca de lapte cald. Reteta Muffins rapide cu lapte batut a fost propusa de Colentina pe forum culinar.ro

Alte retete de muffins gasiti aici:

Muffins cu ciocolata,

Muffins pufosi cu bucatele de ciocolata,

Muffins cu portocale si ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori