Pandispan cu mere

Pandispanul cu mere este o reteta de prajitura cu mere intregi, foarte simplu si usor de realizat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu mere

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 virf cutit sare
  • 1 kg mere
  • scortisoara macinata

Mod de preparare

Se curata merele se taie pe jumatate si se scot cotoarele.
Se unge o tava de pandispan, sau o cratita, cu margarina si se tapeteaza cu zahar tos.
Se pun merele taiate in jumatati si cu partea de deasupra taiate acordeon. Intre taieturi se pune cu o lingurita zahar tos si se pudreaza cu scortisoara. Se da tava la cuptor.

In acest timp se prepara pandispanul: se aleg albusurile(4) si se bat spuma, se adauga zaharul(4), se pune uleiul(4), se adauga si galbenusurile. Se bate bine si cu grija se adauga faina. Se amesteca usor pentru a nu se lasa, si se pune si pliculetul de zahar vanilat si pentru siguranta un pliculet de praf de copt.
Se scoate tava din cuptor si se pune amestecul peste mere. Se da din nou la cuptor pentru 20 minute.
Dupa ce l-ati incercat (sa fie copt) se scoate, se lasa putin sa se raceasca si cu grija se rastoarna pe un platou-merele trebuie sa fie deasupra.


Daca dorim un tort, alegem tava rotunda pentru pandispanul cu mere si se poate imbraca in frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide