Pandispan vanilat

Se separa albusurile, se bat spuma tare , se pune treptat zaharul si cu zaharul vanilat, se amesteca bine, se pune treptat faina, galbenusurile , apoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se separa albusurile, se bat spuma tare , se pune treptat zaharul si cu zaharul vanilat, se amesteca bine, se pune treptat faina, galbenusurile , apoi coaja de lamaie rasa. Compozitia se toarna intr-o forma de chec tapetata cu unt si faina, se baga in cuptorul incins la foc mic pt 30-35 min (se incearca cu scobitoarea). In primele 25 de minute nu se deschide usa cuptorului , pentru a nu se lasa compozitia.
Cald, se pudreaza cu zahar pudra, sau se poate face o glazura din 150 gr zahar pudra cu 3 linguri suc de lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci