Prajitura Hawaii

1. Turnam continutul conservei intr-o sita si lasam sa se scurga bine sucul intru-n alt recipient. 2. Taiem bucatile de fructe in bucatele mai mici. 3

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Hawaii

Ingrediente

  • o conserva mare de cocktail de fructe(ananas
  • pere
  • mere
  • struguri
  • cirese)
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 25 g nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri suc de lamiie
  • putin unt ptr. unsul formei si putin gris ptr. tapetat forma
  • 250 g zahar praf
  • sucul din conserva

Mod de preparare

1. Turnam continutul conservei intr-o sita si lasam sa se scurga bine sucul intru-n alt recipient.

2. Taiem bucatile de fructe in bucatele mai mici.

3. Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pina s-a dizolvat zaharul complet.

4. Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul din unt, zahar,ou.

5. La sfarsit adaugam sucul de lamiie si fructele.

6. Aluatul il bagam in forma unsa si tapetata si nivelam putin.

Lasam in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200°C ptr. ca. 50-60 minute. Scoatem si lasam la racit.

Zaharul pudra il amestecam cu atita suc de fructe, in asa fel sa obtinem o consistenta mai vascoasa si turnam peste prajitura.Mai putem orna cu cirese de cocktail sau alte.
Pofta buna!

Reteta Prajitura Hawaii a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alte retete cu fructe gasiti aici:

Prajitura cu fructe si bezea,

Prajitura cu fructe (cu caise, prune, sau piersici),

Prajitura cu fructe festiva

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Kaiserschmarrn
Bucataras.RO

Kaiserschmarrn

Clatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!

Kaiserschmarrn
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide