Prajitura cu fructe (cu caise, prune, sau piersici)

Amestecati intr-o cratita trei galbenusuri cu 5 linguri de zahar si freacati-le. Adaugati, alternativ, faina si laptele (in faina puneti praful de co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua 3 buc
  • zahar 8 linguri
  • faina 1 cana
  • lapte 8 linguri
  • ulei 5 linguri
  • praf de copt 1 pliculet
  • caise sau prune aprox 0.5kg)
  • sare

Mod de preparare

Amestecati intr-o cratita trei galbenusuri cu 5 linguri de zahar si freacati-le.

Adaugati, alternativ, faina si laptele (in faina puneti praful de copt stins cu putin suc de lamaie).

Adaugati uleiul si la urma albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.

Compozitia finala o turnati in tava de la aragaz, unsa si infainata. Peste coca asezati fructele fara samburi (unele langa altele dupa ce au fost spalate si lasate sa se scurga bine ) .

Bagati prajitura in cuptorul incins si lasati-o sa se coaca la foc potrivit, aprox .45 de min.

Prajitura cu fructe se poate prepara si cu piersici.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc