Tarta cu crema pasticcera si banane

Tarta cu crema pasticcera si banane arata la fel de bine pe cat de buna e la gust. Ti se topeste pur si simplu in gura si nu e greu de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu crema pasticcera si banane

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 3 oua
  • 3 linguria apa fierbinte
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  •  banane
  • Pentru crema pasticerra:
  • 400 g zaha
  • r 8 galbenusuri
  • coaja unei lamai
  • 100 g faina
  • 1 l lapte mai gras
  • 1 baton de vaniglie
  • Pt sosul de ciocolata:
  • 100 g ciocolata de menaj
  • sau cu lapte
  • 100 g unt
  • 10 g zahar
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Se bat ouale cu apa si zaharul, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. Se rastoarna pe un platou/farfurie si se lasa sa se raceasca.

Se face crema astfel: punem la fiert laptele, aromele si jumatate din cantitatea de zahar. Pentru un gust excelent punem si un baton de vanilie dar nu inainte de a scoate semintele din el. Punem si cealalta jumatate de zahar cu faina si galbenusele. Cand laptele fierbe, se da la o parte (se strecoara) si se adauga cate un polonic de lapte cald in amestec. Amestecam bine totul si se pune iar pe foc pana da intr-un clocot.
Pe blatul racit complet se intinde crema.

Se taie feliute doua banane si se aseaza pe crema. Am facut sosul de ciocolata din ingredintele pentru sos. Este un sos de ciocolata simplu facut pe baie de aburi. Trebuie lasate toate ingredientele sa se topeasca si sa se contopeasca. Turnam sosul cu grija peste tarta si o dam la rece.


Pofta buna! Reteta Tarta cu crema pasticcera si banane a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide