Cheesecake cu capsuni

Estefara coacere. o reteta

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu capsuni

Ingrediente

  • Ingrediente: Pentru blat: 400 g biscuiti, 150g unt Pentru crema: 300 g branza de vaci proaspata(scoaca),300 ml frisca lichida,150 g zahar pudra,100 ml apa rece, 100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina,3 plicuri de zahar vanilat(sau o pastaie de vanilie
  • Ingrediente: Pentru blat: 400 g biscuiti, 150g unt Pentru crema: 300 g branza de vaci proaspata(scoaca),300 ml frisca lichida,150 g zahar pudra,100 ml apa rece, 100 ml lapte fierbinte,20 g gelatina,3 plicuri de zahar vanilat(sau o pastaie de vanilie
  • Pentru jeleu:300 g capsuni proaspete (sau congelate),100 ml apa ,3 linguri zahra,10 g gelatina. Pentru decor: capsuni proaspete.

Mod de preparare

Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema si jeleul. Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se unfle timp de 8-10 minte timp in care intr-un castron se blendareste branza pana este o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat.Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face cao crema pufoasa.Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul).Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. Pentru jeleu curatam capsunile si le punem pe foc impreuna cu zaharul cam 5 minute pana se leaga putin.Intre timp pui gelatina in apa ca sa se unfle.Jeleu se ia de pe foc si se lasa cateva minute(10 min) apoi il blendarim (il facem pasta cu blenderul)si il lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei caspuni taiate in doua in picioare, punem crema de branza, nivelam si il punem la rece. Cand s-a intarit putin adaugam jeleul de capsuni.Se tine la rece cateva ore bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc