Clatite

Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o consistenta cremoasa. La final

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apa minerala sau sifon
  • umplutura dupa preferinte: gem
  • nuca
  • branza cu stafide
  • crema de alune
  • cacao
  • budinca etc

Mod de preparare

Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o consistenta cremoasa. La final se adauga sifonul, se acopera si se lasa o jumatate de ora.

Se unge o tigaie cu foarte putin ulei. Se incalzeste tigaia si se pune 1 lingura de aluat se invarte bine ca sa ajunga aluatul in toata tigaia, apoi se lasa sa se prajeasca o parte cca 1 minut dupa care se intoarce si se pune si cealalta parte (jumatate de minut). Clatita gata facuta se pune pe o farfurie plata. La a doua clatita nu este nevoie sa ungeti tigaia din nou cu ulei, este destul uleiul din aluat ca sa nu se lipeasca. Asa se procedeaza la toate clatitele.
Alte retete de prajituri recomandate:

Prajitura cu capsuni

Prajitura mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci