Se sparge oul intr-un vas adanc, se pun deasupra doua linguri de faina si se subtiaza cu apa minerala adaugata cate putin. Se mai adauga faina, se sub
Se sparge oul intr-un vas adanc, se pun deasupra doua linguri de faina si se subtiaza cu apa minerala adaugata cate putin. Se mai adauga faina, se subtiaza iar cu apa minerala si se continua operatia pana cand se termina faina si apa minerala. Se amesteca cu o lingura de lemn ca sa se omogenizeze bine, se adauga un praf de sare si se tine vasul la rece o ora inainte de a praji clatitele. Se unge o tigaie (folosita in gospodarie numai in acest scop) cu doua picaturi de ulei si se rastoarna aluat de clatite cat sa acopere fundul tigaii. Se coace pe o parte, dupa care se intoarce clatita, se mai tine un minut si se pune pe o farfurie intinsa. Clatitele se coc la foc iute. Din compozitia data rezulta zece clatite.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Tarta cu fructe
Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii