Clatite cu bere

Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2 lingurite de unt topit,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 2 lingurite unt topit
  • 3 oua
  • 500 ml bere
  • 1 pahar de lapte
  • 40 gr zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • Pentru prajit:
  • 50 gr unt tinut in congelator
  • Pentru garnitura:
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar rafinat
  • scortisoara

Mod de preparare

Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2 lingurite de unt topit, 3 oua batute ca pentru omleta, zaharul, un praf de sare, se amesteca elementele incorporand, putin cate putin, berea, apoi laptele, pentru a obtine o pasta fluida care se lasa sa se odihneasca. Untul care se foloseste pentru prajit se tine, pana la folosire, in congelator. Untul folosit pentru garnitura se taie bucatele, se pun intr-un bol si se inmoaie cu lingura de lemn. Se freaca pana se face ca o crema. Cand s-a inmuiat, untul se incorporeaza in zaharul nerafinat, se pune scortisoara si se freaca in continuare pana se obtine o pasta fina, care se da la rece, dar nu in congelator. Se incinge bine o tigaie, se infige o furculita in untul scos din congelator si se freaca repede fundul tigaii, peste care se toarna o cantitate mica din aluatul de clatite. Se intinde bine aluatul in tigaie si cand se desprinde clatita usor, se unge cu unt si se intoarce. Untul pentru uns tigaia se tine la rece pana se termina aluatul. Se scoate clatita, se unge cu unt amestecat cu zahar nerafinat si se pliaza.
Clatitele se servesc foarte fierbinti.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu prune

Tiramisu

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide