Se spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca si se subtiaza cu lapte
Se spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca si se subtiaza cu lapte dulce. Se continua operatia pana cand se termina faina si laptele. Cand amestecul este omogen, se adauga un praf de sare si doua linguri de apa rece. Aluatul se lasa la rece o ora, se parfumeaza cu jumatate lingurita de coaja de lamaie rasa si se fac clatite in tigaia speciala. Se unge tigaia cu putin ulei, se ia o lingura de supa plina cu aluat, se pune in tigaie, se coc clatitele pe ambele parti. Se pun pe farfurie
intinsa si, cand se termina tot aluatul, tigaia se inveleste si se pastreaza in camara.
Clatitele se servesc presarate cu zahar tos sau umplute cu dulceata de fructe, rulate si puse pe o farfurie de desert.
Alte dulciuri:
Galuste cu prune
Lapte de pasare
Papanasi fierti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii