Clatite cu pere caramelizate sunt un desert delicios, nutritiv si sanatos, apreciat de toata lumea.
Intai de toate facem clatitele, dupa reteta traditionala.
Apoi incingem untul intr-o tigaie si punem perele taiate felii. Le prajim timp de 2-3 min, pana incep sa se rumeneasca. Intoarcem perele si presaram zahar peste ele. Le gatim pentru inca 2-3 min sau pana cand zaharul se topeste si sucul din tigaie devine lipicios.
Impartim perele intre cele 8 clatite, asezandu-le intr-un sfert al fiecarei clatite. Le impaturim si asezam cate 2 clatite pe o farfurie.
Turnam peste ele suc din tigaie si apoi punem frisca.
Clatitele cu pere caramelizate se servesc imediat, cu mot de frisca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii