Clatitele cu sos de portocale sunt delicioase. Pentru a face aceasta reteta de clatite aveti nevoie de ingredientele pentru aluatul de clatite: faina, oua, lapte, zahar, dar si portocale pentru sos.
Amestecam bine de tot ouale, faina, laptele, apa minerala, zaharul vanilat, sarea si uleiul pana obtinem un aluat de consistenta smantanii. Dam la frigider pentru 1 ora. Intr-o tigaie prajim clatitele si le punem deoparte.
Pentru sos, intr-o tigaie caramelizam zaharul, adaugam untul, apoi sucul si coaja de portocala si zeama de lamaie.
Lasam sa clocoteasca, apoi adaugam romul si adaugam feliile de portocala decojite de pielita cea alba. In sosul format asezam cate 2 clatite, le intoarcem pe o parte si pe cealalta, le mai lasam asa 2-3 minute, dupa care le aseazam pe farfuria de servit.
Clatitele cu sos de portocale se servesc calde cu frisca sau inghetata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii