Clatitele cu sos de portocale sunt delicioase. Pentru a face aceasta reteta de clatite aveti nevoie de ingredientele pentru aluatul de clatite: faina, oua, lapte, zahar, dar si portocale pentru sos.
Amestecam bine de tot ouale, faina, laptele, apa minerala, zaharul vanilat, sarea si uleiul pana obtinem un aluat de consistenta smantanii. Dam la frigider pentru 1 ora. Intr-o tigaie prajim clatitele si le punem deoparte.
Pentru sos, intr-o tigaie caramelizam zaharul, adaugam untul, apoi sucul si coaja de portocala si zeama de lamaie.
Lasam sa clocoteasca, apoi adaugam romul si adaugam feliile de portocala decojite de pielita cea alba. In sosul format asezam cate 2 clatite, le intoarcem pe o parte si pe cealalta, le mai lasam asa 2-3 minute, dupa care le aseazam pe farfuria de servit.
Clatitele cu sos de portocale se servesc calde cu frisca sau inghetata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii