Dorayaki sunt clatitele japoneze, foarte usor de preparat, delicioase, ce au ingrediente la indemana oricui. Sunt perfecte pentru desert sau micul dejun.
1. Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
2. Adaugam faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam si cele 2 linguri miere si amestecam.
3. La sfarsit punem praful de copt dizolvat in apa,amestecam si lasam aluatul cel putin 30 minute acoperit la frigider.
4. Punem la incins o tigaie de teflon(nu o ungem cu nimic). Umplem un polonic pe jumatate si lasam sa curga aluatul in tigaie fara sa zgaltaim tigaia aluatul isi ia forma rotunda singur). Cand apar primele bolboroace pe suprafata clatitei intoarcem pe partea cealalta. Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii iar bordura sa fie deschisa la culoare.
Clatitele japoneze se servesc ca atare sau cu gem.
Pofta buna! Reteta Dorayaki, clatite japoneze a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii