Din când în când, îmi place să iau rețete clasice, iubite de mulți pofticioși și să le personalizez puțin, pentru a încerca combinații noi. Aceasta a fost un succes!
Pancakes
Dați merele pe răzătoarea mică și puneți pe foc mediu împreună cu zahărul. Adăugați scorțișoara măcinată. Lăsați să fiarbă, amestecând des, pentru aprox. 20 de minute. Când merele sunt pătrunse, luați de pe foc și transferați într-un bol, apoi mixați compozitia până ce merele devin mai cremoase, apoi lăsați să se răcească.
Separat, mixați bine ouăle cu sarea, apoi adăugați laptele și mixați din nou. Începeți să ingrosati compoziția, adăugând treptat făina, împreună cu praful de copt. După ce încorporați, adăugați peste aluat merele mixate și amestecați bine, până devine omogen. Într-o tigaie teflonată, tapetată foarte puțin cu ulei (luați surplusul de ulei cu un șervețel), începeți să prăjiți clătitele. Eu le-am făcut cu diametrul de aproximativ 7 cm, pentru că le-am montat în cercurile de patiserie.
Crema de mascarpone
Amestecați brânza mascarpone cu smântâna lichidă. Adăugați zahărul pudră și mixați bine, până se dizolva și până obțineți o textură cremoasă. Montați clătitele ca pe un tort și decorați după bunul plac.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii