Aluatul: se face un aluat pentru clatite; se pun untr-un vas 500g faina se adauga 1 ou, lingurita de bicarbonat stinsa cu otet sau lamaie, esenta de v
Aluatul: se face un aluat pentru clatite; se pun untr-un vas 500g faina se adauga 1 ou, lingurita de bicarbonat stinsa cu otet sau lamaie, esenta de vanile, 1 plic de zahar vanilat, impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se amesteca toate ingredientele adaugand apa pana devine un aluat grosut, putand fi luat cu polonicul. Se coc 4-5 clatite mai groase cam de grosimea degetului mic.
Crema: Se pune intr-o cratita de aluminiu cele 200 g de smantana se tine cratita pe foc 10 secunde, dupa care se adauga imediat ciocolata de menaj sfaramata amestecand pana se face o pasta, se pun apoi 2 galbenusuri de ou, impreuna cu esenta de rom si 2 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca, apoi se ia de pe foc si se pune la rece.
Pe un platou intins se pune o clatita peste care se pune crema de ciocolata si bucatele de ananas, pe urmatoarea clatita se pune gem din fructe, si continuam asa pana cand terminam clatitele. Intr-o tigaie adaugam resutl de 100 g zahar.. si il lasam sa se topeasca siropul, apoi il punem deasupra clatitelor. Dupa ce sa racit adaugam frisca deasupra peste care punem bucati de ananas.
Fiecare bucata de tort poate fi servita cu cate o lingura de inghetata. Foarte important tortul nu trebuie tinut la frigider ci doar la rece deoarce zaharul se va topi la frigider
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii