Baigli, cozonaci nedospiti

Baigli sunt niste cozonaci nedospiti ce pot fi pregatiti pentru orice sarbatoare. Se pot umple cu mac sau cu nuca, sunt deliciosi. Baigli este o reteta ungureasca de cozonac.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Baigli, cozonaci nedospiti

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 5 baigli mici sau 3 mari:
  • 1 kg faina
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri untura
  • 200 g Rama (vanilie)
  • smantana cat cuprinde (cat mai grasa)
  • 1/4 praf de copt stins cu zeama lamaie.
  • Umplutura cu nuca :
  • nuci macinate
  • rom
  • stafide
  • zahar vanilat.
  • Umplutura cu mac:
  • mac macinat
  • lapte
  • zahar
  • coaja rasa lamaie
  • zahar vanilat
  • stafide.

Mod de preparare

1. Se framanta foarte bine, un aluat fraged din ingredientele de mai sus si se imparte in 5 parti egale.

umplutura:

2. 300 g nuci macinate se fierb cu lapte si zahar, sa fie ca o pasta, apoi se pune dupa gust rom, multe stafide, zahar vanilat. (pentru 2 rulade)

3. 450 g mac macinat fin ( pentru 3 rulade) se fierb cu lapte si zahar, apoi se adauga stafide, coaja rasa de la 2 lamai, zahar vanilat.

4. Din aluat, se intind foi foarte subtiri si se intinde pasta de nuca, respectiv mac si se ruleaza. Se pun in tava si se ung cu ou. Ca sa fie uniform puse stafidele, mai bine le presari cand ai intins crema peste aluat. Iese cu atat mai gustosa cu cat intinzi mai subtire aluatul.

5. Am dat la cuptor , la 180 grade C, 1 ora si 15 minute.


Pofta buna! Reteta Baigli, cozonaci nedospiti a fost propusa de Dariaa pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci