Baigli sunt niste cozonaci nedospiti ce pot fi pregatiti pentru orice sarbatoare. Se pot umple cu mac sau cu nuca, sunt deliciosi. Baigli este o reteta ungureasca de cozonac.
1. Se framanta foarte bine, un aluat fraged din ingredientele de mai sus si se imparte in 5 parti egale.
umplutura:
2. 300 g nuci macinate se fierb cu lapte si zahar, sa fie ca o pasta, apoi se pune dupa gust rom, multe stafide, zahar vanilat. (pentru 2 rulade)
3. 450 g mac macinat fin ( pentru 3 rulade) se fierb cu lapte si zahar, apoi se adauga stafide, coaja rasa de la 2 lamai, zahar vanilat.
4. Din aluat, se intind foi foarte subtiri si se intinde pasta de nuca, respectiv mac si se ruleaza. Se pun in tava si se ung cu ou. Ca sa fie uniform puse stafidele, mai bine le presari cand ai intins crema peste aluat. Iese cu atat mai gustosa cu cat intinzi mai subtire aluatul.
5. Am dat la cuptor , la 180 grade C, 1 ora si 15 minute.
Pofta buna! Reteta Baigli, cozonaci nedospiti a fost propusa de Dariaa pe forum culinar.ro
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii