Baigli cu mac si nuca are in compozitie faina, drojdie, unt, galbenusuri, zahar si smantana.
Se amesteca pe rand ingredientele pentru fiecare umplutura si se fierb pana devin ca o crema. Se amesteca apoi ingredientele pentru aluat si se framanta bine. Se taie aluatul rezultat in doua si se lasa ambele parti la dospit o ora. Se iau apoi, se intind 2 foi, de 5 mm si se ung fiecare cu cate una dintre cremele fierte. Se ruleaza fiecare aluat si se ung pe rand cu galbenus. Se inteapa din loc in loc cu furculita, iar dupa inca o ora la dopsit se pun la copt.
Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple
Papanasi fierti
Placinta cu mere
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiFoarte bun a iesit!
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptorIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii