Baigli cu mac si nuca are in compozitie faina, drojdie, unt, galbenusuri, zahar si smantana.
Se amesteca pe rand ingredientele pentru fiecare umplutura si se fierb pana devin ca o crema. Se amesteca apoi ingredientele pentru aluat si se framanta bine. Se taie aluatul rezultat in doua si se lasa ambele parti la dospit o ora. Se iau apoi, se intind 2 foi, de 5 mm si se ung fiecare cu cate una dintre cremele fierte. Se ruleaza fiecare aluat si se ung pe rand cu galbenus. Se inteapa din loc in loc cu furculita, iar dupa inca o ora la dopsit se pun la copt.
Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple
Papanasi fierti
Placinta cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii