Baigli cu mac si nuca

Baigli cu mac si nuca are in compozitie faina, drojdie, unt, galbenusuri, zahar si smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 20 gr drojdie
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar praf
  • sare
  • smantana
  • Pentru umplutura cu mac:
  • 150 gr mac macinat
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 gr stafide
  • 50 ml lapte
  • Pentru umplutura cu nuca:
  • 150 gr nuca
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 esenta de lamaie
  • 50 gr stafide
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Se amesteca pe rand ingredientele pentru fiecare umplutura si se fierb pana devin ca o crema. Se amesteca apoi ingredientele pentru aluat si se framanta bine. Se taie aluatul rezultat in doua si se lasa ambele parti la dospit o ora. Se iau apoi, se intind 2 foi, de 5 mm si se ung fiecare cu cate una dintre cremele fierte. Se ruleaza fiecare aluat si se ung pe rand cu galbenus. Se inteapa din loc in loc cu furculita, iar dupa inca o ora la dopsit se pun la copt.


Se servesc reci.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple
Papanasi fierti
Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc