Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan
Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan sau din plastic, se pune faina si, cu mana, se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia diluata si cam jumatate din cantitatea de lapte cu zahar. Se amesteca, se framanta, apoi se acopera vasul si se lasa la caldura timp de 15-20 de minute, sa creasca. Dupa aceea, se toarna laptele ramas, adaugand oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un varf de cutit de sare extrafina. Dupa ce se framanta energic vreme de vreo jumatate de ora, se lasa din nou la crescut cam tot atat timp. Apoi, se adauga in compozitie stafidele, inmuiate in prealabil in apa rece si date prin masina de tocat, se mai framanta pana se omogenizeaza si se taie in trei bucati, iar acestea se impletesc intre ele si se strang cu mana la capete, sa se lipeasca. Se mai lasa vreo 20-25 de minute la crescut, apoi se unge cu ouale batute spuma, se tavaleste prin alunele macinate si se coace in cuptorul incins, intr-un vas uns cu unt.
Alte retete cozonac recomandate
Tarta cu visine
Cozonac nuca
Tarte cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii