Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan
Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan sau din plastic, se pune faina si, cu mana, se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia diluata si cam jumatate din cantitatea de lapte cu zahar. Se amesteca, se framanta, apoi se acopera vasul si se lasa la caldura timp de 15-20 de minute, sa creasca. Dupa aceea, se toarna laptele ramas, adaugand oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un varf de cutit de sare extrafina. Dupa ce se framanta energic vreme de vreo jumatate de ora, se lasa din nou la crescut cam tot atat timp. Apoi, se adauga in compozitie stafidele, inmuiate in prealabil in apa rece si date prin masina de tocat, se mai framanta pana se omogenizeaza si se taie in trei bucati, iar acestea se impletesc intre ele si se strang cu mana la capete, sa se lipeasca. Se mai lasa vreo 20-25 de minute la crescut, apoi se unge cu ouale batute spuma, se tavaleste prin alunele macinate si se coace in cuptorul incins, intr-un vas uns cu unt.
Alte retete cozonac recomandate
Tarta cu visine
Cozonac nuca
Tarte cu mere
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsAm ales pentru acest week-end o prajitura cu o crema fina, combinata cu un blat pufos cu visine, pentru ca asa a fost dorinta...
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarponeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii