Colac de Paste cu stafide si alune

Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • 4 linguri de zahar tos
  • o cana de lapte
  • o lingura de drojdie
  • 2 linguri de unt
  • 50 g stafide
  • 50 g alune
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua
  • un pliculet de zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare

Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan sau din plastic, se pune faina si, cu mana, se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia diluata si cam jumatate din cantitatea de lapte cu zahar. Se amesteca, se framanta, apoi se acopera vasul si se lasa la caldura timp de 15-20 de minute, sa creasca. Dupa aceea, se toarna laptele ramas, adaugand oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un varf de cutit de sare extrafina. Dupa ce se framanta energic vreme de vreo jumatate de ora, se lasa din nou la crescut cam tot atat timp. Apoi, se adauga in compozitie stafidele, inmuiate in prealabil in apa rece si date prin masina de tocat, se mai framanta pana se omogenizeaza si se taie in trei bucati, iar acestea se impletesc intre ele si se strang cu mana la capete, sa se lipeasca. Se mai lasa vreo 20-25 de minute la crescut, apoi se unge cu ouale batute spuma, se tavaleste prin alunele macinate si se coace in cuptorul incins, intr-un vas uns cu unt.
Alte retete cozonac recomandate

Tarta cu visine

Cozonac nuca

Tarte cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise