Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan
Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul. Intr-un recipient adanc din portelan sau din plastic, se pune faina si, cu mana, se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia diluata si cam jumatate din cantitatea de lapte cu zahar. Se amesteca, se framanta, apoi se acopera vasul si se lasa la caldura timp de 15-20 de minute, sa creasca. Dupa aceea, se toarna laptele ramas, adaugand oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un varf de cutit de sare extrafina. Dupa ce se framanta energic vreme de vreo jumatate de ora, se lasa din nou la crescut cam tot atat timp. Apoi, se adauga in compozitie stafidele, inmuiate in prealabil in apa rece si date prin masina de tocat, se mai framanta pana se omogenizeaza si se taie in trei bucati, iar acestea se impletesc intre ele si se strang cu mana la capete, sa se lipeasca. Se mai lasa vreo 20-25 de minute la crescut, apoi se unge cu ouale batute spuma, se tavaleste prin alunele macinate si se coace in cuptorul incins, intr-un vas uns cu unt.
Alte retete cozonac recomandate
Tarta cu visine
Cozonac nuca
Tarte cu mere
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii