Din ingredientele pentru aluat se face un aluat care se intinde un dreptunghi (latimea cam 35 cm), se unge cu unt si peste se pun caisele uscate maru
Din ingredientele pentru aluat se face un aluat care se intinde un dreptunghi (latimea cam 35 cm), se unge cu unt si peste se pun caisele uscate maruntite si bucatelele de ciocolata.
Se ruleaza si se taie 12 felii care se aseaza in forma rotunda unsa cu unt, se coace la 350F/180C aproximativ 30 de minute sau pana cand este copt. Cand incepe sa se rumeneasca putin il ungeti cu abus de ou batut spuma sau cu galbenus.
Dupa ce e copt se orneaza cu glazura de ciocolata. Reteta Colacel cu caise uscate si ciocolata a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro
Alte retete de colac gasiti aici:
Colac cu ciocolata ,
Coronite fragede ,
Colac cu marmelada .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii