Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecu
Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecul, se amesteca separat un sirop din 3 ulei linguri cu zahar si 100 ml de apa.
Se pune faina intr-un vas, se adauga sare, drojdia dospita, siropul de zahar si margarina, apoi se framanta bine.
Cand aluatul a capatat o consistenta se adauga uleiul si se framanta din nou. Lasa aluatul dospit o jumatate de ora.
Dupa ce s-a odihnit, se framanta vreo 5 minute, se imbraca intr-o folie si se pune la frigider pentru 1 ora.
Dupa ce s-a odihnit se intinde o foaie rotunda si groasa de 1 deget si se imparte in in 8 triunghiuri. In fiecare triunghi se pune o lingurita cu dulceata si se ruleaza de la baza la varf (adica din exterior catre interior astfel incat partea subtire sa fie deasupra).
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se aseaza si se lasa la crescut. Inainte de a se pune la copt se ung cu apa amestecata cu zahar sau miere si se da la cuptor pentru 20-30 de minute (depinde de cuptor).
Pofta buna!
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii