Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecu
Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecul, se amesteca separat un sirop din 3 ulei linguri cu zahar si 100 ml de apa.
Se pune faina intr-un vas, se adauga sare, drojdia dospita, siropul de zahar si margarina, apoi se framanta bine.
Cand aluatul a capatat o consistenta se adauga uleiul si se framanta din nou. Lasa aluatul dospit o jumatate de ora.
Dupa ce s-a odihnit, se framanta vreo 5 minute, se imbraca intr-o folie si se pune la frigider pentru 1 ora.
Dupa ce s-a odihnit se intinde o foaie rotunda si groasa de 1 deget si se imparte in in 8 triunghiuri. In fiecare triunghi se pune o lingurita cu dulceata si se ruleaza de la baza la varf (adica din exterior catre interior astfel incat partea subtire sa fie deasupra).
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se aseaza si se lasa la crescut. Inainte de a se pune la copt se ung cu apa amestecata cu zahar sau miere si se da la cuptor pentru 20-30 de minute (depinde de cuptor).
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii