Cornuri cu dulceata (de post)

Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecu

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 250 ml apa
  • 20 g drojdie
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu margarina
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 lingurita cu sare
  • 4 linguri de miere sau zahar
  • 1 borcan de dulceata de rubarba
  • sau alta dulceata care iti place

Mod de preparare

Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecul, se amesteca separat un sirop din 3 ulei linguri cu zahar si 100 ml de apa.

Se pune faina intr-un vas, se adauga sare, drojdia dospita, siropul de zahar si margarina, apoi se framanta bine.

Cand aluatul a capatat o consistenta se adauga uleiul si se framanta din nou. Lasa aluatul dospit o jumatate de ora.

Dupa ce s-a odihnit, se framanta vreo 5 minute, se imbraca intr-o folie si se pune la frigider pentru 1 ora.

Dupa ce s-a odihnit se intinde o foaie rotunda si groasa de 1 deget si se imparte in in 8 triunghiuri. In fiecare triunghi se pune o lingurita cu dulceata si se ruleaza de la baza la varf (adica din exterior catre interior astfel incat partea subtire sa fie deasupra).

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se aseaza si se lasa la crescut. Inainte de a se pune la copt se ung cu apa amestecata cu zahar sau miere si se da la cuptor pentru 20-30 de minute (depinde de cuptor).
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu portocale

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Tiramisu la pahar
2
Prajituri

Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Tiramisu la pahar
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Prajitura cu glazura de zmeura
4
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta