Galbenusurile le-am amestecat bine cu zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, sare, esenta de rom si vanilie. Drojdia am inmuiat-o cu putin zahar,
Galbenusurile le-am amestecat bine cu zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, sare, esenta de rom si vanilie.
Drojdia am inmuiat-o cu putin zahar, apoi am pus maiaua si amestecul cu oua totul in culcusul de faina si am framantat, punand din cand in cand unt topit, iar la final cele 3 linguri de ulei.
Am amestecat zaharul cu nuca si cacao, apoi am turnat laptele fierbinte, iar la final esenta de rom. Umplutura am impartit-o in doua si am uns cele 2 foi.
Am impletit cele 2 suluri, apoi le-am aranjat usor pe hartie de copt si le-am depozitat in cratita (nu am tava lunga, pentru cozonac), iar in mijloc am pus un borcan de 400 g, uns la exterior cu unt. Am lasat sa creasca, apoi am bagat oala la cuptorul preincalzit la 170ËšC, pentru o ora.
Am scos borcanul si am mai lasat inca 15 minute, dupa care am scos cozonacul din cratita, cu tot cu hartia de copt si l-am pus direct pe gratar, nu mi se parea suficient de copt. Tot atunci am presarat betisoare de ciocolata si zahar si dupa alte 15 minute l-am scos definitiv din cuptor.
Pofta buna!
Reteta Cozonac a fost propusa de foxyy pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac impletit,
Cozonaci Babani,
Cozonac Mariana
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii