Cozonacul cu branza este o alternativa la clasica reteta de cozonac umplut cu mac, nuca sau rahat. Este la fel de pufos dar cu umplutura delicata de branza, imbracat in zahar caramelizat.
Cernem faina, facem o gaura in mijloc si adaugam praful de sare, drojdia si putin lapte. Amestecam si lasam la dospit 15 min. Adaugam si restul de ingrediente si framantam (daca este nevoie se mai adauga faina). Lasam la dospit 30 minute.
Branza o amestecam cu ouale batute si restul de ingrediente.
Intindem coca adaugam branza si rulam, taiem rulouri de cca 5-8 cm. Asezam intr-o tava in care am caramelizat 5 linguri zahar, lasam la dospit inca 30 minute, dupa care dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Cozonacul cu branza il rasturnam imediat ce il scoatem din cuptor, altfel caramelul se va intari.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii