Cozonac cu ciocolata si nuca

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se amesteca putin si se lasa int

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • o cana de lapte
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • o jumatate de cana de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 25 g drojdie
  • 3 galbenusuri
  • 3 lingurite de miere
  • Pentru umplutura: 200 g ciocolata
  • o cana de miez de nuca macinat
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se amesteca putin si se lasa intr-un loc cald, sa creasca.

Ouale se freaca bine cu zaharul si se adauga coaja rasa de lamaie. Untul se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste oua.

Faina se asaza pe o planseta. La mijloc se asaza amestecul de drojdie si lapte (maiaua) si galbenusurile cu untul. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe mana, apoi se acopera si se lasa sa creasca.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas la bain-marie, sa se topeasca. Se subtiaza cu patru linguri de lapte. Dupa ce crema s-a legat, se lasa la racit. Miezul de nuca se Iasa intr-o tava, la cuptor sa se rumeneasca timp de cateva minute. Nuca si esenta de vanilie se adauga in crema de ciocolata racita, amestecand bine.

Aluatul se imparte in doua. Din fiecare bucata se intinde o foaie, peste care se presara umplutura de ciocolata si nuca. Se ruleaza cozonacii si se ung cu galbenusurile amestecate cu miere. Se asaza apoi in doua tavi unse cu putin unt si se dau la cuptor la foc potrivit.
Alte retete cozonac recomandate

Tarta cu visine

Cozonac nuca

Rulada cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide