Pentru cozonacul cu mac se spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri.
Pentru cozonacul cu mac se spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa si se piseaza bine, de preferinta intr-o piulita de piatra, punand cate putin mac odata. Umplutura de cozonac se fierbe apoi cu lapte, pesmet, zahar si vanilie, amestecand mereu, pana se face o pasta destul de groasa. Se adauga untul. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca, dupa dorinta, cu stafide sau cu coaja rasa de lamaie. Cu aceasta umplutura se fac cozonaci la fel cu cei cu nuca.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufCarne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...
CARNE ASADAIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii