Cozonac cu miere, stafide si migdale

In galetusa de la MdP adaugam laptele caldut, sarea, miere de albine, vanilia si coaja de lamaie. Dupa adaugam faina, untul topit si drojdia. Aluatul

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu miere, stafide si migdale

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 5 linguri miere de albine
  • 125 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 pliculete de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g stafide
  • 50 g migdale
  • 1 fiola de rom

Mod de preparare

In galetusa de la MdP adaugam laptele caldut, sarea, miere de albine, vanilia si coaja de lamaie.

Dupa adaugam faina, untul topit si drojdia.

Aluatul dupa ce a fost framantat de masina

Amestecam stafidele cu romul, migdalele le taim in bucatele si le adaugam peste stafide. Acoperim cu ceva si lasam deoparte pana creste aluatul.

Si dupa 30 de minute de crescut, s-a laut curentul angryfire.gif , nu mai puteam de nervi, a trebuit sa scot aluatul. Poza e cam neclara, se intelege de ce

Presaram putina faina pe suprafata de lucru, intindem aluatul si adaugam stafidele+migdalele

Framantam putin pana se amesteca totul bine

Dam aluatul sub forma de sul, il asezam pe o tva si lasam la crescut, la loc cald, timp de 30 de minute.

il dam la cuptor pt 45 de minute, la 180 grade C.

Imediat ce-l scoteti de la cuptor il ungeti cu 50 g unt topit si il presarati cu mult zahar pudra

E super pufost si cu un gust foarte deosebit de la miere
Pofta buna!

Reteta Cozonac cu miere, stafide si migdale a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasiti aici:

Cozonac impletit,

Cozonaci Babani,

Cozonac Mariana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide