Cozonac cu miez de nuca si cacao este o reteta de cozonac delicios de casa, pufos, perfect pentru a fi pregatit de sarbatori.
Dizolvam drojdia intr-o cana cu lapte dulce cald si doua linguri de faina. Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul.
Separat intr-un castron se bat 4 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Peste faina mai adaugam laptele dulce, drojdia dizolvata, o lingurita de sare, sticluta de vanilie si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Acoperim vasul si il lasam sa creasca intr-un loc cald.
Miezul de nuca se da prin masina si se adauga laptele ramas, cacaua , sticluta de rom si se amesteca.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde fiecare bucata pe un fund de lemn pe care am presarat faina si deasupra intindem umplutura de cacao si miez de nuci.
Se ruleaza, se aseaza in tavi unse cu ulei si se pun sa mai creasca la loc caldut. Dupa ce a crescut se unge cu galbenusul de la un ou si introducem tavile la cuptorul incins pentru aproximativ o ora la foc potrivit.
Cand sunt gata se scot , se face un sirop din apa si zahar si ungem cozonacii si ii dam cu nuca de cocos.
Pofta buna !
Cozonacul cu miez de nuca si cacao se serveste rece. Unora le place cu lapte acru.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii