Se dizolva drojdia in putin lapte cald, se adauga faina si restul de lapte si se pregateste o maia, care se lasa la crescut. Intr-un vas se freaca gal
Se dizolva drojdia in putin lapte cald, se adauga faina si restul de lapte si se pregateste o maia, care se lasa la crescut.
Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia, sarea si coaja de lamaie. Maiaua se adauga peste faina si se incepe sa se framante aluatul, adaugandu-se treptat amestecul cu galbenusuri. Se pune ulei si unt topit din cand in cand si se continua framantatul timp de o ora. Cand aluatul este gata, se acopera si se lasa la crescut intr-un loc cald, timp de 30-45 de minute. Pentru crema, se amesteca zaharul cu cacaua, zaharul vanilat si laptele si se fierb pana se ingroasa. Se adauga nucile pisate, stafidele si romul. Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in trei parti egale. Fiecare bucata se intinde intr-o foaie dreptunghiulara, pe care se asaza crema. Apoi se ruleaza si se asaza in formele unse cu unt sau cu ulei si tapetate cu faina. Se mai lasa inca 45 de minute la crescut in forme, apoi se ung cu galbenus de ou batut, se presara zahar si se orneaza cu miez de nuca. Se lasa la cuptor 50-60 de minute.
Alte http://www.culinar.ro/retete/categorie/3/325/dulciuri/cozonac.htm recomandate
Tarta cu visine
Chec cu visine
Rulada cu capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii