Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se unge cu gemul de caise s
Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se unge cu gemul de caise si se adauga umplutura. Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, nuca, esenta de rom si cele 2 galbenusuri. Se adauga albusurile batute spuma. Acest amestec se intinde peste foaia cu gem. Cealalta jumatate a aluatului se da pe razatoare si se presara peste umplutura. Se unge cu ou si se baga la cuptorul incins pana se rumeneste bine. Dupa ce se raceste, se taie felii dreptunghiulare.
Alte retete de cozonac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii