Cozonac cu nuca

Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se unge cu gemul de caise s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 30 g zahar
  • 1 ou
  • 120 g untura
  • Pentru umplutura:
  • Gem de caise
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g nuci tocate
  • 1 lingura esenta rom
  • 2 oua

Mod de preparare

Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se unge cu gemul de caise si se adauga umplutura. Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, nuca, esenta de rom si cele 2 galbenusuri. Se adauga albusurile batute spuma. Acest amestec se intinde peste foaia cu gem. Cealalta jumatate a aluatului se da pe razatoare si se presara peste umplutura. Se unge cu ou si se baga la cuptorul incins pana se rumeneste bine. Dupa ce se raceste, se taie felii dreptunghiulare.
Alte retete de cozonac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc