Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se unge cu gemul de caise s
Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se unge cu gemul de caise si se adauga umplutura. Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, nuca, esenta de rom si cele 2 galbenusuri. Se adauga albusurile batute spuma. Acest amestec se intinde peste foaia cu gem. Cealalta jumatate a aluatului se da pe razatoare si se presara peste umplutura. Se unge cu ou si se baga la cuptorul incins pana se rumeneste bine. Dupa ce se raceste, se taie felii dreptunghiulare.
Alte retete de cozonac
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiIn ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele...
Crema de mazare cu hribiReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciSupa crema de cartofi dulci si morcovi este o reteta de supa densa si aromata, deloc dulce :). Este o reteta de supa crema...
Supa crema de cartofi dulci si morcoviDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii