• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba• puneti
• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba
• puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica
• acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
• spalati stafidele si stropiti-le apoi cu esenta de rom si coniacul
• pregatiti umplutura: montati vasul de plastic la robotului multifunctional Ankarsrum si cu ajutorul paletelor duble bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea
• adaugati cacao si scortisoara, apoi stafidele
• presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in patru parti egale
• intindeti cu grija patru foi patrate, de lungimea tavilor in care veti coace cozonacii si ungeti-le cu crema de cacao
• rulati cu grija foile apoi rasuciti cate doua rulouri intre ele
• asezati cozonacii in doua tavi tapetate cu ulei si faina
• acoperiti tavile cu un prosop si lasati sa mai creasca 30 de minute
• ungeti cozonacii cu oul batut cu lapte si apoi presarati deasupra zaharul brun
• coaceti cozonacii in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 45 de minute
• cand s-au rumenit frumos deasupra faceti testul cu scobitoarea si scoateti cozonacii din cuptor
• lasati-i sa se raceasca putin in tava, apoi transferatii pe un gratar pana se racesc complet.
Pofta buna!
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcDin categoria retetelor rapid de preparat, inspirata de Jamie Oliver, gata in mai putin de jumatate de ora, servita direct pe...
Piept de pui la grill cu rosii si spanacIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii