Cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie

Pentru cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie se face un sos alb potrivit de gros, dintr-o lingura de unt si doua linguri de faina, stins cu o ceasca de lapte vanilat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g aluat de cozonac
  • Umplutura:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1 ceasca lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 ceasca smantana
  • 100 g zahar
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru cozonac cu umplutura de ciocolata si vanilie se face un sos alb potrivit de gros, dintr-o lingura de unt si doua linguri de faina, stins cu o ceasca de lapte vanilat. Dupa ce s-a mai racorit, se adauga galbenusurile, cacao muiata cu trei linguri de lapte, smantana si zaharul. Se amesteca totul bine si se toarna compozitia in forma imbracata in aluat de cozonac. Se coace la foc potrivit circa o ora.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci