Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi. Cand aluatul a dospit il imp
Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi. Cand aluatul a dospit il impartim in 3 parti egale. Punem prima foaie intr-o oala, o ungem cu margarina sau untura si deasupra intindem amestecul de zahar si branza preparat in prealabil. Apoi intindem a doua foaie, o ungem cu margarina si intindem cealalta portie de amestec de branza. Acoperim cu a treia foaie intinsa si o ungem cu ou. Crestam cu cutitul cozonacul in forma de cruce. Umplutura: 40 dkg branza de oaie la care adaugam zahar dupa gust. Timp de coacere: 30-40 de minute.
Alte retete culinare recomandate
Fursecuri
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
Spuma de capsuni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii