Cozonac de sarbatoare

Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi. Cand aluatul a dospit il imp

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • ½ l lapte
  • putina sare
  • 2-3 dkg drojdie
  • 10-15 dkg zahar
  • 8-10 dkg margarina

Mod de preparare

Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi. Cand aluatul a dospit il impartim in 3 parti egale. Punem prima foaie intr-o oala, o ungem cu margarina sau untura si deasupra intindem amestecul de zahar si branza preparat in prealabil. Apoi intindem a doua foaie, o ungem cu margarina si intindem cealalta portie de amestec de branza. Acoperim cu a treia foaie intinsa si o ungem cu ou. Crestam cu cutitul cozonacul in forma de cruce. Umplutura: 40 dkg branza de oaie la care adaugam zahar dupa gust. Timp de coacere: 30-40 de minute.
Alte retete culinare recomandate

Fursecuri

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori