Cozonac felii cu scortisoara

Un altfel de cozonac! Va place scortisoara? Daca da, atunci va recomand acest cozonac.

Portii
8
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cozonac felii cu scortisoara

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 Oua
  • 250 ml Lapte
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie Drojdie proaspata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • 60 g unt moale
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar. Luam circa 100 g faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus. Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale. Se lasa la crescut, la loc cald. Adaugam maiaua peste restul de faina. Batem bine ouale cu un strop de sare si le adaugam peste amestecul de mai sus.


Adaugam si zaharul,esenta de rom precum si coaja de portocala si lamaie. Amestecam si apoi incorporam(putin cate putin) restul de lapte caldut. Framantam pana cand obtinem un aluat de o consistenta elastica. Se adauga uleiul si framantam in continuare circa 10 min.


Aluatul se lasa la crescut acoperit cu un prosop, la loc cald pana isi dubleaza volumul (circa 1 ora). Presaram cu faina masa de lucru si intindem aluatul in forma dreptunghiulara (40/50) cu o grosime de circa 1 cm. Topim untul si apoi il racim. Ungem bine foaia de aluat cu unt si apoi presaram peste ea scortisoara pudra si zahar. Taiem foaia de aluat in patrate de circa 8-10 cm sau in functie de cat de inalta si lata este tava. Se suprapun patratele si se aseaza in forma. Se lasa la crescut circa o jumatate de ora, timp in care preincalzim cuptorul.


Dam la cuptor si coacem la 180 grade pana ce cozonacul se rumeneste frumos si trece testul scobitorii (circa 50 min). Scoatem cozonacul din cuptor, il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise