Cozonac la metru

Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de oua batute spuma.Turnam ju

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 40 dkg zahar pudra
  • 1dl + 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 40 dkg faina
  • 2 linguri praf de cacao
  • Pentru crema:
  • 2 dl lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 20 dkg zahar pudra
  • 20 dkg unt
  • 4 linguri rom
  • Pentru glazura:
  • 8 linguri apa
  • 10 dkg praf de cacao
  • 15 dkg zahar pudra
  • 15 dkg unt

Mod de preparare

Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de oua batute spuma.Turnam jumatate din aluat intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina si coacem la 175 de grade la inceput, apoi la foc mai mic la 150 de grade. Adaugam la cealalta jumatate de aluat 2 linguri de cacao, 2 linguri de ulei, 2 linguri de apa calda, amestecam si coacem intr-o forma. Pentru crema fierbem budinca in 2 dl de lapte. Amestecam cu mixerul zaharul pudra, untul si romul si adaugam la budica racita, amestecam mai departe pana obtinem o cremacrema omogena.

Feliem aluatul putin racit. Lipim cu crema alternativ aluatul galben si cel maro. Pentru glazura fierbem apa cu praful de cacao si cu zaharul. O luam de pe foc si adaugam untul. Turnam pe piscot pe lungime si pe margini. Punem la rece si la servire taiem oblic.
Alte retete recomandate:

Tort tiramisu

Tort cu visine

Tarta cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide