Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de oua batute spuma.Turnam ju
Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de oua batute spuma.Turnam jumatate din aluat intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina si coacem la 175 de grade la inceput, apoi la foc mai mic la 150 de grade. Adaugam la cealalta jumatate de aluat 2 linguri de cacao, 2 linguri de ulei, 2 linguri de apa calda, amestecam si coacem intr-o forma. Pentru crema fierbem budinca in 2 dl de lapte. Amestecam cu mixerul zaharul pudra, untul si romul si adaugam la budica racita, amestecam mai departe pana obtinem o cremacrema omogena.
Feliem aluatul putin racit. Lipim cu crema alternativ aluatul galben si cel maro. Pentru glazura fierbem apa cu praful de cacao si cu zaharul. O luam de pe foc si adaugam untul. Turnam pe piscot pe lungime si pe margini. Punem la rece si la servire taiem oblic.
Alte retete recomandate:
Tort tiramisu
Tort cu visine
Tarta cu capsuni
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii