Cozonacul marmorat cu nuca este un desert clasic, delicios, care se poate face in orice perioada a anului, nu numai in perioada sarbatorilor.
Cernem faina intr-un vas. Adaugam zaharul si sarea si amestecam. Facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit. Adaugam ouale batute,uleiul,faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios(daca este nevoie se adauga apa calduta)lasam la dospit cca 1 ora.
Umplutura:
Amestecam ingredientele bine.
Dupa ce a crescut coca o impartim in patru, intindem fiecare bucata si o ungem cu umplutura. Rulam strans si impletim cate 2 si asezam in tava unsa si tapetata cu faina. Acoperim si lasam cca 15 min la dospit. Le ungem cu amestecul de galbenus si dam la cuptorul incalzit cca 60 minute la foc mic spre mediu. Verificam cozonacul cu scobitoarea (il verificam din cand in cand) si il lasam sa se raceasca in tava.
Cozonacul marmorat cu nuca se serveste rece, ca desert sau ca gustare.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii