Cozonacul este cel mai des pregatit in ajunul marilor sarbatori bisericesti. Pentru aceasta reteta de cozonac moldovenesc aveti nevoie de faina, oua, zahar, iaurt, ulei, lapte, nuca si cacao.
Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si esentele. Se adauga in mijlocul fainii galbenusurile frecate, drojdia, jumatate din alburusile batute spuma, iaurtul si se framanta bine. Se adauga treptat laptele pana se formeaza un aluat de cozonac consistent. Se adauga cate putin ulei si se framanta cca 15-20 de minute. Se lasa apoi la crescut 1 ora, la cald. Jumatatea ramasa de albus se amesteca cu nuca macinata, cu 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar si cateva linguri de lapte. Se umple cozonacul moldovenesc cu aceasta compozitie, apoi se pune in tavi si se mai lasa la crescut o ora. Se introduce in cuptor si se lasa la copt o ora, la foc potrivit.
Se serveste cozonacul dupa ce s-au racit, taiat felii.
Alte retete de dulciuri:
Pasca cu ciocolata
Chec pufos
Clatite de post
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtUn desert cu o combinatie irezistibila: ciocolata si visine! Este o rulada umpluta cu ciocolata, taiata in felii mai groase...
Desert rulada cu crema de ciocolataGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii