Cozonacul este cel mai des pregatit in ajunul marilor sarbatori bisericesti. Pentru aceasta reteta de cozonac moldovenesc aveti nevoie de faina, oua, zahar, iaurt, ulei, lapte, nuca si cacao.
Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si esentele. Se adauga in mijlocul fainii galbenusurile frecate, drojdia, jumatate din alburusile batute spuma, iaurtul si se framanta bine. Se adauga treptat laptele pana se formeaza un aluat de cozonac consistent. Se adauga cate putin ulei si se framanta cca 15-20 de minute. Se lasa apoi la crescut 1 ora, la cald. Jumatatea ramasa de albus se amesteca cu nuca macinata, cu 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar si cateva linguri de lapte. Se umple cozonacul moldovenesc cu aceasta compozitie, apoi se pune in tavi si se mai lasa la crescut o ora. Se introduce in cuptor si se lasa la copt o ora, la foc potrivit.
Se serveste cozonacul dupa ce s-au racit, taiat felii.
Alte retete de dulciuri:
Pasca cu ciocolata
Chec pufos
Clatite de post
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii