Cozonac Mozart

Se bate o spuma cu telul din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si un pic de sare. Se adauga unul cate unul galbenusurile de oua. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 160 gr margarina
  • 80 gr zahar pudra
  • coaja rasa de 1 lamaie
  • zahar vanilat
  • sare
  • 7 oua
  • 90 gr zahar tos
  • 190 gr faina
  • un varf de cutit de praf de copt
  • 60 gr de stafide imbibate in 1/3 ml rom
  • 70 gr ciocolata de menaj taiata marunt
  • unt
  • faina pentu forma
  • 100 gr gem de caise
  • topping de ciocolata neagra

Mod de preparare

Se bate o spuma cu telul din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si un pic de sare. Se adauga unul cate unul galbenusurile de oua. Se bat albusurile spuma tare si se adauga la compozita de mai sus, se mai adauga faina, praful de copt ciocolata si stafidele. Se pun in forma de cozonac la copt 70 de minute, in cuptor preincalzit la temperatura de 160-170 grade. Apoi se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori