Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Pentru cozonacul oparit punem la fiert 200 ml de lapte si oparim faina. Lasam la racit, apoi facem maiaua din drojdie, sare, zahar si putin lapte caldut, dupa care lasam sa creasca. Separat, se bat galbenusurile cu zahar, putina sare si smantana. Din restul de lapte si zahar, se fierbe un sirop si cand s-a racit putin si maiaua a crescut, le amestecam pe toate si framantam timp de o ora, adaugand cate putin ulei. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Din aceasta compozitie se fac 2 cozonaci care se umplu cu orice fel de umplutura: nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza.
Cozonacul oparit se poate umple cu mere, nuca, etc si se serveste la desert.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii