Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cozonac oparit

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 12 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 4 linguri de smantana
  • 250 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • o vanilie
  • o lingura de untura

Mod de preparare

Pentru cozonacul oparit punem la fiert 200 ml de lapte si oparim faina. Lasam la racit, apoi facem maiaua din drojdie, sare, zahar si putin lapte caldut, dupa care lasam sa creasca. Separat, se bat  galbenusurile cu zahar, putina sare si smantana. Din restul de lapte si zahar, se fierbe un sirop si cand s-a racit putin si maiaua a crescut, le amestecam pe toate si  framantam timp de o ora, adaugand cate putin ulei. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Din aceasta compozitie se fac 2 cozonaci care se umplu cu orice fel de umplutura: nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza.


Cozonacul oparit se poate umple cu mere, nuca, etc si se serveste la desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc