Cozonac Panettone este o reteta de cozonac pufos, delicios, un cozonac potrivit pentru orice sarbatoare. Aroma panettone-ului este inconfundabila, si poate fi un delicios cadou de Craciun.
Preparare aluat:
Laptele cu zahărul şi cu margarina se încălzesc până când acestea din urmă se topesc în lapte. Când compoziţia este doar călduţă, se adaugă drojdia fărâmiţată.
Făina se cerne în castron, se frământă timp de 2-3 minute împreună cu migdalele, ouăle şi cu amestecul cu drojdie.
Se lasă acoperită, la loc cald timp de cca. 20 minute pentru dospire.
Preparare glazura de migdale:
Se pun în tigaie margarina, mierea, zahărul şi migdalele, se prăjesc timp de 3-4 minute până la culoarea brun deschisă.
După aceasta se aşează într-o formă de cozonac unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi se netezeşte.
Asamblare:
Aluatul se întinde pe planşeta presărată cu făina (pusă deoparte la frământarea aluatului) la o dimensiune de cca. 20 x 40 cm, se unge cu 30 de grame de margarină topită.
Se amestecă zahărul cu scorţişoara, si se presară pe aluat, dupa care se pune pe compoziţia cu miere şi migdale.
Se lasă să se dospească acoperite încă 30 de minute,
In final se coace în cuptor preîncălzit timp de 30 minute.
Philips Multicooker este creat astfel încât alimentele gătite să îşi păstreze gustul şi aroma pentru că este dotat cu valvă ajustabilă pentru controlul presiunii şi sistem de gătire computerizat. Datorită sistemului de încălzire 3D şi a vasului gros de 2 mm, căldura este distribuită uniform astfel încât să ai parte de mâncare cu gust excelent.
Cozonacul Panettone se serveste rece! Ambalat de sarbatoare poate fi un cadou de Craciun delicios!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii