Cozonac (tort cu budinca)

Se taie cozonacul felii care se prajesc in cuptor. Pana se prajesc se prepara siropul: vinul se amesteca cu zaharul, coaja rasa cu zeama de la 1/2 lam

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cozonac
  • Pentru sirop:
  • 1 pahar vin
  • 3 linguri zahar coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura rom
  • Umplutura:
  • praf de budinca la plic din comert(orice gust)
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Se taie cozonacul felii care se prajesc in cuptor. Pana se prajesc se prepara siropul: vinul se amesteca cu zaharul, coaja rasa cu zeama de la 1/2 lamaie si rom.

Feliile prajite se trec prin siropul facut pus intr-o farfurie mare rotuda si se intorc cu grija ca sa nu se rupa.

Dupa ce se insiropeaza adaugati intre felii budinca preparata dupa indicatiile de pe ambalaj.
Se orneaza cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc