Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la cald, apoi se amesteca cu
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la cald, apoi se amesteca cu faina, ouale si restul de lapte. Se face o coca bine framintata, din care se intinde o foaie cam de 2 cm. Se freaca untul cu zaharul pina devine spumos, apoi se intinde pe toata suprafata foii intinse. Se ruleaza foaia si se taie bucati egale, de 4-5 cm. Se unge o tava rotunda, se presara cu zahar tos, apoi se pun feliile cu taietura in sus, una linga alta si una la mijloc. Se lasa 20-30 minute sa creasca, se unge cu ou si se da la cuptor. Se scoate intreaga rasturnindu-se pe o farfurie.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii