Cozonacul cu caramel, rosekrant, este o varianta delicioasa a clasicului cozonac. Este la fel de pufos si aromat, si poate fi pregatit cu succes pentru orice sarbatoare sau eveniment festiv.
Intr-o forma de cozonac sau o cratita fara manere se caramelizeaza zaharul la foc potrivit. Cand s-a topit tot zaharul se adauga smantana dulce, amestecata cu 1-2 linguri de unt fierbinte. Se mesteca cu o lingura de lemn pana se dizolva tot caramelul, iar apoi se intinde pe pereti vasului. Lasam caramelul la racit in forma sau il putem folosi imediat daca ati framantat mai intai.
Pentru coca se pune faina, oua, sare si arome intr-un castron in care se framanta. Separat se dizolva drojdia cu laptele caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Nu se lasa la dospit, se adauga imediat la faina si se incepe framtarea. Aluatul nu se lasa la crescut, ci se lucreaza imediat.
Se intinde o foaie care se unge cu unt apoi se pune umplutura de nuca si rahat bucatele si se ruleaza. Nuca se amesteca cu zahar, esenta, cacao si un pic de lape.
Se taie si se aseaza in forma in care ati facut caramelul lasind un pic de distanta intre bucati sa aiba unde creste,a poi se lasa la crescut cam o ora.
Nu se unge cu nimic Se coace la 180 grade cam 40 de minute, se scoate si se rastoarma cit este fierbinte pe un platou. Nu lasati sa se raceasca in forma ca se intareste caramelul si o sa-l mincati cu lingura in cel mai bun caz.
Cozonacul trandafir cu caramel se serveste taiat felii cu sos de fructe si frisca sau doar ca si insotitor al cafelei.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaUn preparat devenit traditional in familia noastra!
Coasta de miel umplutaReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii