Cozonac trandafir cu caramel

Cozonacul cu caramel, rosekrant, este o varianta delicioasa a clasicului cozonac. Este la fel de pufos si aromat, si poate fi pregatit cu succes pentru orice sarbatoare sau eveniment festiv.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cozonac trandafir cu caramel

Ingrediente

  • 400g faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • 25g drojdie
  • 130g unt
  • 21 linguri de zahar
  • coaja portocala
  • coaja lamiie
  • esenta rom
  • sare
  • nuca macinata
  • rahat
  • 1-2 linguri unt
  • 50-60 ml smantana dulce

Mod de preparare

Intr-o forma de cozonac sau o cratita fara manere se caramelizeaza zaharul la foc potrivit. Cand s-a topit tot zaharul se adauga smantana dulce, amestecata cu 1-2 linguri de unt fierbinte. Se mesteca cu o lingura de lemn pana se dizolva tot caramelul, iar apoi se intinde pe pereti vasului. Lasam caramelul la racit in forma sau il putem folosi imediat daca ati framantat mai intai.

Pentru coca se pune faina, oua, sare si arome intr-un castron in care se framanta. Separat se dizolva drojdia cu laptele caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Nu se lasa la dospit, se adauga imediat la faina si se incepe framtarea. Aluatul nu se lasa la crescut, ci se lucreaza imediat.

Se intinde o foaie care se unge cu unt apoi se pune umplutura de nuca si rahat bucatele si se ruleaza. Nuca se amesteca cu zahar, esenta, cacao si un pic de lape.

Se taie si se aseaza in forma in care ati facut caramelul lasind un pic de distanta intre bucati sa aiba unde creste,a poi se lasa la crescut cam o ora.

Nu se unge cu nimic Se coace la 180 grade cam 40 de minute, se scoate si se rastoarma cit este fierbinte pe un platou. Nu lasati sa se raceasca in forma ca se intareste caramelul si o sa-l mincati cu lingura in cel mai bun caz.


Cozonacul trandafir cu caramel se serveste taiat felii cu sos de fructe si frisca sau doar ca si insotitor al cafelei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Ciorba manastireasca de legume
Bucataras.RO

Ciorba manastireasca de legume

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare...

Ciorba manastireasca de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!